Projekt:Europeana Awareness 2012/Europeana meets World War I Edit-a-thon/Message in Dutch

Från Wikimedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Beste allemaal,

Graag nodigen we jullie allemaal uit om deel te nemen aan een Edit-a-thon over de Eerste Wereldoorlog op 13, 14 en 15 juni in Leuven (B).

Deze Edit-a-thon is een samenwerking tussen Wikimedia Zweden (WMSE) en Europeana (www.europeana.eu) als onderdeel van het Europeana Awareness-programma, dat loopt tot december 2013. De Edit-a-thon vindt plaats in de Jaartallen-zaal van Salons Georges in Leuven. Het doel van deze Edit-a-thon is tweeledig: natuurlijk streven we naar een grotere hoeveelheid goede WO1-artikelen op Wikipedia, maar des te beter is het als deze goed geïllustreerd zijn! Daarom doneert Europeana een grote hoeveelheid beelden, deels afkomstig van mensen die meedoen aan het project Europeana 1914-1918.

De Edit-a-thon begint op 13 juni om 13.45 uur en eindigt met een prijsuitreiking op 15 juni om 14.00 uur. We moedigen iedereen natuurlijk aan de hele Edit-a-thon mee te maken (om zo niets van het geweldige programma te hoeven missen), maar het staat vrij om bijvoorbeeld 1 dag mee te doen. Op de 15e vindt de prijsuitreiking plaats en ontvangen de beste deelnemers een mooie prijs. Als je kans wil maken op een prijs, is het heel leuk, maar niet noodzakelijk, dat je er op de 15e bij bent.

De precieze wedstrijdvoorwaarden zijn nog under construction, maar we kunnen je al wel vertellen dat prijzen worden toegekend aan de editors die het beste nieuwe artikel schrijven, het best gebruik maken van relevante WO1-content (gedigitaliseerd materiaal uit Europeana) en het meest productief zijn geweest. Eten, koffie en thee worden elke dag gratis aangeboden door Europeana (inclusief 2 diners op de Europeana Plenary conferentie die gelijktijdig plaatsvindt!).

Om de deelnemers te inspireren, voordat ze met schrijven beginnen, wordt er een (niet verplichte) gratis rondleiding langs WO1-gerelateerde plaatsen in Leuven door lokale historici aangeboden. Om je op weg te helpen met het onderwerp, zullen er gedurende de Edit-a-thon regelmatig WO1-experts aanwezig zijn die je meer kunnen vertellen over het onderwerp en de collecties! Ook zullen er steeds ervaren Wikipedia-editors aanwezig zijn om je te helpen bij het editen – indien nodig natuurlijk! Mogelijk zal er relevante literatuur uit de universiteitsbibliotheek van Leuven aanwezig zijn, maar als je zelf in het bezit bent van boeken over het onderwerp – neem ze mee!

Als je meedoet aan de Edit-a-thon zal Europeana je reiskosten (reis & verblijf) vergoeden. Lees alles over de voorwaarden op deze pagina.

Er wordt gezorgd voor voldoende stroomaansluitingen en draadloos internet, maar NEEM JE EIGEN LAPTOP EN OPLADER MEE, zodat je actief kunt bijdragen!

Voor meer informatie over de Edit-a-thon (work in progress), houd deze pagina in de gaten (in het Engels).

We kijken ernaar uit velen van jullie te mogen verwelkomen op de Edit-a-thon. Heb je vragen of opmerkingen, schroom dan niet die aan ons door te geven!


Dank je wel en hopelijk tot 13 juni in Leuven!

John Andersson, a.k.a. John Andersson (WMSE), Lennart Guldbrandsson, a.k.a. Hannibal (WMSE), Anne Marie van Gerwen (Europeana) and Thijs van Exel (Europeana)